ASRO
ASFOCH
Pagina principala
Documente
Autorizare ASFOCH
Cosari autorizati
Maestri semineisti
Stiri
Cosuri profesionale
Contact

ProHornar.ro
Curs curatare instalatii de ventilare blocuri si cladiri rezidentiale

ACADEMIA PROHORNAR organizează în data de sambata 29 februarie 2020 orele 14.00-19.00 un curs privind curatarea instalatiilor de ventilare de la blocuri si cladiri rezidentiale, care se va desfășura la sediul din Reghin, jud. Mures, str. Pandurilor nr 70

Numarul de locuri este limitat la 18, adresat exclusiv membrilor Asociatiei Profesionale ASFOCH Romania.

Tarif per cursant: 200 lei / cursant.

Înscrieri se fac până în data de 17 februarie a.c. la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 
CURS DE HORNARI BAZA ASFOCH

O noua editie a scolarizarilor interne Hornar ASFOCH baza se va desfasura in perioada 27 - 29 februarie 2020 la Reghin - sediul Academiei ProHornar.

Cursurile sunt destinate exclusiv hornarilor din structurile membre ASFOCH. Numarul locurilor disponibile este limitat la 14 (7 societati).

Informatii suplimentare referitoare la organizare si conditiile de participare puteti obtine la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 
Ziua Sobarului si Semineistului - 2 februarie 2020

Esti sobar sau semineist membru ASFOCH?
Hai cu noi la prima editie a Zilei Sobarului si Semineistului in Romania, la Suceava.
Intrarea sambata 1 februarie orele 15.00, pana duminica 2 februarie dupa micul dejun.
Inscrierile pana pe 29 ianuarie, la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


 
Calendarul scolarizarilor interne ASFOCH pentru anul 2019
Coșuri de fum ceramice - montaj
Perioada: 16.08.19 - 17.08.19
Lector: KaminHorn
Locatia: Comanesti
Tarif: Gratuit
 
Sobe de teracota
Perioada: 09.09.19 - 11.09.19
Lector: Lucian Fruja
Locatia: Reghin
Tarif: 600
 
Sketchup - proiectare seminee
Perioada: 21.09.19 - 21.09.19
Lector: Cristian Simion
Locatia: Reghin
Tarif: 100
 
Hornar - curs de bază
Perioada: 23.09.19 - 25.09.19
Lector: Mircea Balsoianu
Locatia: Reghin
Tarif: 600
 
Hornar - calfa nivel 2
Perioada: 26.09.19 - 28.09.19
Lector: Mircea Balsoianu, Cristian Simion, Gabriel Stroe
Locatia: Reghin
Tarif: 600
 
Sobe performante (colaborare cu ASFOCMD Republica Moldova)
Perioada: 04.11.19 - 09.11.19
Lector: Tudor Burac
Locatia: Bacău
Tarif: 1000
 
ASFOCH la Congresul Federației Europene a Sobarilor VEUKO

Congresul Federației Europene a Sobarilor VEUKO a avut loc în perioada 15-17 mai 2019 la Praga.

Delegația ASFOCH formată din Cristian Simion - președinte și Mircea Balsoianu - vicepreședinte a participat la Congres alături de alte 18 asociații din 16 țări.

ASFOCH va organiza in 2022 Congresul VEUKO in Romania.

Multumim sponsorului KaminHorn care a acoperit o parte din cheltuielile de deplasare.

 
ASFOCH - proceduri de curatare a cosurilor de fum, sobelor si semineelor

23-25 mai 2019: ASFOCH - proceduri de curatare a cosurilor de fum, sobelor si semineelor (hornar baza) - locuri disponibile 10, curs intern ASFOCH in vederea indeplinirii conditiilor de autorizare, care incepand cu ianuarie 2018 este disponibila si pentru societatile nemembre ASFOCH, dar care doresc sa obtina autorizatia ASFOCH.

Informatii suplimentare referitoare la organizare si conditiile de participare puteti obtine la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 0725515844.

 
Inscrieri Ziua Cosarului 2019

Declaram deschise inscrierile la Ziua Cosarului 2019, ce va avea loc in perioada 3-5 mai la Pensiunea Calimani din Rastolita, jud. Mures.

Pretul participarii la eveniment este 750 de lei pentru doua persoane. Intrarea va fi cu cina de vineri 3 mai si iesirea cu micul dejun de duminica 5 mai. Sambata 4 mai seara va avea loc cina festiva a membrilor ASFOCH.

Reamintim participantilor, ca pe data de vineri 3 mai orele 15.00 va avea loc Adunarea Generala anuala a membrilor ASFOCH, in aceeasi locatie. In cazul in care Adunarea nu va avea cvorumul necesar, termenul pentru urmatoarea Adunare in acelasi loc va fi pe 4 mai 2019 orele 9.00.

Conditia de participare la eveniment si la Adunarea Generala este plata la zi a cotizatiei de membru.

Pentru inscreri si detalii Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 
CONVOCATOR - Adunarea Generala ASFOCH

In conformitate cu art. 14 din statutul asociatiei, se convoaca pentru ziua de vineri, 3 mai 2019, incepand cu orele 15.00, Adunarea Generala ASFOCH, care se va desfasura in Rastolita, jud. Mures, la Pensiunea Calimani.

Ordinea de zi a adunarii va fi, dupa cum urmeaza:

· Prezentarea Raportului de activitate si a Bilantului pe anul 2018, respectiv descarcarea de gestiune pe anul 2018

· Planul de activitati pe anul 2019

· Probleme organizatorice.

- Diverse

Propunerile membrilor cu drept de vot pentru ordinea de zi, vor fi trimise pe mail sau posta Consiliului Director pana la data de 15 aprilie 2019, conform prevederilor statutare, data de 15 aprilie fiind si data limita de plata a cotizatiei pe anul in curs, care da drept de vot si participare in AG.

Participarea membrilor la lucrarile Adunarii Generale ASFOCH se face numai in conditiile indeplinirii prevederilor statutare.(art. 14 din Statutul ASFOCH).

Pentru validarea votului, reprezentantii firmelor vor avea cu ei delegatie din partea societatii membre. Orice membru poate delega un alt membru pentru reprezentarea in Adunarea Generala numai printr-o imputernicire care este valabila numai cu stampila dupa caz si semnatura celui reprezentat. Imputernicirile se vor depune in original la secretariatul asociatiei inainte de inceperea sedintei. Numarul maxim de imputerniciri admise pe numele unui singur membru este de 2 (doua).

 
Proiectarea sobelor si semineelor construite in situ conform Directivelor Europene

ASFOCH a achizitionat un program de dimensionare elaborat in baza standardelor europene (EN 15544, EN 13384-1, etc.) de catre Asociatia Sobarilor din Austria, program recunoscut de Federatia Europeana a Asociatiilor Sobarilor - VEUKO. Astfel, proiectarea sobelor si semineelor construite in situ, precum si a sobelor de gatit si a cuptoarelor se va putea realiza, de catre membrii asociatiei cu pregatire corespunzatoare, cu respectarea criteriilor de performanta cuprinse in Directivele Europene privind eficienta energetica si nivelurile de emisii maxime admise. Programul mentionat va fi tradus in limba romana de catre specialistii asociatiei.

 
2 Februarie – Ziua Sobarului si Constructorului de Seminee

Din vremuri stravechi preocuparea pentru asigurarea incalzirii locuintelor, prepararea termica a hranei si a apei calde menajere a fost una din prioritatile vitale ale omenirii. Asigurarea celor trei nevoi initial ii implica pe membrii oricarei familii, ulterior, pe masura evoluarii oranduirii, pe mesterii populari purtatori de datina stramoseasca, iar in ultimile secole acestei bresle s-au alaturat si oamenii de stiinta.

Daca in secolul XX, secolul energiei electrice, semineele si sobele atat cele de gatit, cat si cele de incalzit puteau fi considerate posibile de construit oriunde, in secolul XXI, secolul energiei regenerabile, nota maxima de apreciere le castiga doar semineele si sobele cu randament maxim, cu emisii minime si cu independenta totala de retelele energetice.

Asadar, constructorii de sobe si seminee nu si-au pierdut utilitatea, ci dimpotriva sunt pusi in fata provocarii de a gasi solutii de intrunire ale celor trei cerinte anterior precizate, indispensabile secolului nostru, si de a le armoniza cu arta frumosului, implicand  multa maestrie. Aceasta meserie nu va disparea niciodata, va fi in continua perfectionare, lasand totodata frau liber fanteziei specialistului in a crea lucrari cu o estetica remarcabila.

Stimati colegi, cu ocazia Zilei Sobarului si Constructorului de Seminee, ASFOCH va felicita si va ureaza sa aveti inspiratii deosebite, materializate in numeroase realizari frumoase!

 
Mai multe articole..
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 4